Rumah Mampu Milik Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D adalah sebuah taman mampu milik unggul yang disediakan di Selangor. Dengan harga yang sangat berpatutan, berpeluang memiliki kediaman adalah sangat tinggi. Dapatkan sekarang sebelum kehabisan!

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D
Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D Quick Fact

Selangor

Location : Kuala Selangor

Rm 250,000*

*Price from

-

Units Available

Rumah Selangorku

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

About The Property : Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Property Name

Taman Laman Permai Jenis D

Property Type

Rumah Mampu Milik Teres 2 Tingkat

Units on Sale

– units

Built-up area

(20X60)

Selling Price

RM 250,000*

* Prices are subject to change
** Concept design illustrations depend on permission from Local Authorities

Property Description

Taman Laman Permai Jenis D adalah destinasi terbaik untuk mencari rumah mampu milik yang selesa di Kuala Selangor, Selangor Darul Ehsan. Projek ini terdiri daripada rumah Selangorku Jenis D (20X60), yang dibina dengan teliti untuk memenuhi keperluan dan impian keluarga Malaysia yang ingin memiliki rumah sendiri.

Taman Laman Permai (Jenis D) adalah peluang yang perlu diambil untuk memiliki rumah mampu milik yang sempurna di Kuala Selangor. Hubungi kami untuk maklumat lanjut mengenai projek ini dan jadilah sebahagian daripada komuniti yang berkembang di sini.

Project Commencement Date

19 Julai 2019

Land Status

Dengan tarikh projek jangka mula pada 19 Julai 2019, Taman Laman Permai (Jenis D) menawarkan konsep rumah mampu milik yang bebas tanah (freehold) kepada mereka yang mencari pelaburan jangka panjang. Projek ini adalah peluang yang sangat berharga, mengambil kira pertumbuhan pesat Kuala Selangor.

Location & Accessibility

Rumah ini tidak hanya menawarkan tempat tinggal yang selesa, tetapi juga akses mudah kepada kemudahan utama, termasuk perkhidmatan awam dan kemudahan komuniti yang berkembang.

https://ehartanah.lphs.gov.my

Ulasan Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D adalah sebuah peluang menarik untuk memiliki rumah mampu milik di Selangor. Dengan harga yang terjangkau, ia menawarkan keselesaan dan kemudahan kepada individu dan keluarga. Lokasinya yang strategik di Taman Laman Permai menambah nilai kepada properti ini.

Kelebihan rumah ini termasuk rekabentuk yang moden dan kemas, bilik yang luas, dan kawasan luaran yang cantik. Ia sesuai untuk mereka yang mencari rumah pertama atau ingin mengemaskini kediaman mereka.

Terletak berdekatan dengan kemudahan seperti sekolah, pusat perubatan, dan kedai-kedai tempatan, memudahkan penghuni dalam kehidupan seharian. Tambahan pula, kemudahan pengangkutan awam yang baik menjadikan akses ke bandar dan tempat-tempat penting lebih mudah.

Dengan pelbagai ciri yang ditawarkan, Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D adalah pelaburan hartanah yang berbaloi dan patut dipertimbangkan oleh mereka yang ingin memiliki rumah mampu milik di Selangor. Jangan lepaskan peluang ini untuk memiliki rumah impian anda!

Muhammad Ehsan Mustaqim

Micro Prima

Contact Developer / Sales Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Berikut adalah maklumat penting mengenai Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D dalam bentuk poin:

 • Projek Rumah Selangorku: Taman Laman Permai Jenis D adalah projek perumahan mampu milik yang mempunyai jenis rumah Selangorku yang ditawarkan.
 • Pemaju Utama: Projek ini dibangunkan oleh Sejati Inti Sdn. Bhd., sebuah syarikat pemaju yang berpengalaman. Beralamat di 20-2, D’Kebun Commercial Centre, Jalan Rajion, Off Jalan Johan Setia (KS 7), 41200 Klang, Selangor
 • Hubungi Pemaju: Anda boleh menghubungi pemaju di 03-51672078 untuk maklumat lanjut dan pertanyaan.

Contact Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor (LPHS) - Rumah Selangorku

Pengumuman Penting Dari Rumah Selangorku

Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) tidak pernah melantik mana-mana orang perseorangan, persatuan, pertubuhan mahupun syarikat untuk bertindak sebagai ejen bagi urusan permohonan dan penawaran Rumah Selangorku.

Semua permohonan Rumah Selangorku boleh dilakukan secara PERCUMA dan wajib dilakukan secara atas talian (online) SAHAJA melalui laman web https://ehartanah.lphs.gov.my. Bagi pemohon Warga Emas dan OKU boleh mendapatkan bantuan bagi melaksanakan pendaftaran daripada Pejabat ADUN / Pihak Pemaju / Ahli Keluarga terdekat.

Orang ramai diminta untuk sentiasa berwaspada dan dinasihatkan agar mendapatkan pengesahan segera daripada LPHS bagi sebarang keraguan mengenai urusan permohonan dan / atau penawaran Rumah Selangorku oleh mana-mana orang, persatuan, pertubuhan atau syarikat yang mendakwa bertindak sebagai ejen bagi pihak LPHS untuk mengelakkan kes penipuan yang akan menyebabkan kerugian.

Sekiranya terdapat mana-mana individu yang telah memohon Rumah Selangorku melalui ejen terlibat tanpa melalui LPHS, tindakan penguatkuasaan akan diambil oleh LPHS bagi menghalang sebarang urusan pengeluaran hakmilik strata rumah tersebut.

Garis Panduan Permohonan Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Garis Panduan Permohonan Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

 • Pemohon Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D mestilah telah melepasi syarat kelayakan permohonan.
 • Selepas mendaftar, pemohon Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D hendaklah mengemaskini dan melengkapkan profil peribadi seperti yang dikehendaki.
 • Pemohon harus membuat pilihan projek yang dikehendaki berdasarkan pilihan jenis hartanah, daerah dan mukim.
 • Hanya permohonan yang LENGKAP sahaja boleh dihantar dan kemudian akan disemak dan diproses oleh pihak Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).
 • Sekiranya status pemohon telah DITAWARKAN RUMAH, maka pemohon perlu mengemukakan dokumen sokongan seperti berikut untuk proses selanjutnya:
  1. Salinan kad pengenalan pemohon dan pasangan;
  2. Salinan Surat Nikah/Daftar Perkahwinan/Surat Cerai/Sijil Kematian pasangan;
  3. Surat Pengesahan bujang daripada majikan atau Pesuruhjaya Sumpah sekiranya bekerja sendiri bagi pemohon yang belum berkahwin;
  4. Penyata gaji terkini atau pengesahan pendapatan daripada Pesuruhjaya Sumpah sekiranya bekerja sendiri;
  5. Surat akuan bersumpah daripada pesuruhjaya sumpah sekiranya pasangan tidak bekerja;
  6. Penyata KWSP (jika ada); dan
  7. Laporan dan rekod pemohon dan pasangan di Central Credit Reference Information System (CCRIS) atau CTOS yang menyatakan laporan dan rekod CCRIS.
 • Tempoh sah laku bagi setiap permohonan yang didaftarkan adalah selama 2 tahun. Selepas tempoh tersebut data permohonan yang masih dalam status SENARAI MENUNGGU akan dikeluarkan dari sistem dan pemohon perlu membuat permohonan baru sekiranya masih berminat untuk memohon RUMAH SELANGORKU.

Syarat Kelayakan Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Adakah anda layak memohon membeli Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D? Berikut adalah syarat-syarat utama kelayakan pemohon.

 1. Kewarganegaraan : Pemohon adalan warganegara Malaysia.
 2. Had Umur : Berumur 18 tahun dan ke atas pada tarikh pendaftaran.
 3. Pemilikan Rumah : Tidak memiliki sebarang jenis kediaman di Selangor.
 4. Had Pendapatan : Pendapatan bulanan seisi rumah (Pemohon dan Pasangan) tidak melebihi RM10,000.

Proses Permohonan Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D

Anda ingin memohon Rumah Selangorku Taman Laman Permai Jenis D? Ketahui semua proses-proses berkaitannya;

 1. Pendaftaran Pengguna : Pengguna boleh melayari portal dan mendaftar sebagai pengguna.
 2. Hantar Permohonan : Pengguna boleh memilih projek hartanah dan hantar permohonan.
 3. Proses Kelulusan : Pemilihan akan dibuat oleh sistem dan diluluskan oleh jawatankuasa.
 4. Muat Naik Dokumen : Muat naik dokumen terpilih apabila tawaran diberikan.
 5. Surat Tawaran : Terima surat tawaran dan laksana proses pinjaman.
 6. Pindah Ke Kediaman : Pindah ke kediaman baru apabila hartanah siap dibangunkan.
error: