Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C in Selangor Pilihan Muktamad

Rumah mampu milik bagi keluarga Anda! Pangsapuri Seri Mustari Subang Bestari Jenis C dengan harga sangat berpatutan dan bertempat di lokasi strategik. Layari laman web kami sekarang untuk anda memiliki rumah idaman!

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C
Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C Quick Fact

Selangor

Location : Sg. Buloh

Rm 165,000*

*Price from

-

Units Available

Rumah Selangorku

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

About The Property : Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Property Name

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Property Type

Rumah Mampu Milik Apartment

Units on Sale

– units

Built-up area

800-899 sq. ft.

Selling Price

RM 165,000*

* Prices are subject to change
** Concept design illustrations depend on permission from Local Authorities

Property Description

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C adalah pilihan ideal bagi mereka yang mencari rumah mampu milik di Selangor Darul Ehsan. Projek ini termasuk dalam inisiatif RUMAH SELANGORKU JENIS C1 dengan keluasan antara 800 hingga 899 kaki persegi, sesuai untuk keluarga dan individu yang mencari kediaman yang selesa.

Dengan harga yang berpatutan dan kualiti yang dijamin oleh pemaju, ini adalah peluang yang sukar untuk dilepaskan untuk memiliki rumah di kawasan Sungai Buluh, Petaling, Selangor Darul Ehsan. Hubungi pemaju untuk maklumat lanjut mengenai harga dan ketersediaan unit.

Project Commencement Date

26 Februari 2018

Land Status

Projek ini dimulakan pada 26 Februari 2018 oleh Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan memiliki status pajakan leasehold, memberikan pemilik rumah stabiliti jangka panjang.

Location & Accessibility

Pangsapuri Seri Musytari menawarkan kedekatan kepada kemudahan penting seperti pusat membeli-belah, sekolah, dan perkhidmatan kesihatan, menjadikannya tempat yang sangat strategik.

Facilities

Lorem

Ulasan Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C adalah pilihan terbaik untuk mereka yang mencari rumah mampu milik di Selangor. Dengan keluasan antara 800 hingga 899 kaki persegi, ia sesuai untuk keluarga dan individu yang menghargai keselesaan dan kemudahan. Projek ini dibangunkan oleh Worldwide Holdings Berhad, menjanjikan kualiti terbaik. Terletak di Sungai Buluh, ia memudahkan akses kepada perkhidmatan awam, sekolah, dan pusat membeli-belah.

Mohammad

https://rumahmampumilik.com

Contact Developer / Sales Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C adalah peluang terbaik untuk memiliki rumah mampu milik di Selangor Darul Ehsan. Dengan keluasan antara 800 hingga 899 kaki persegi, rumah ini sesuai untuk keluarga dan individu yang mencari kediaman selesa dan strategik.

Pemaju, Worldwide Holdings Berhad, menawarkan jaminan kualiti dan kemudahan akses kepada perkhidmatan penting seperti pusat membeli-belah, sekolah, dan perkhidmatan kesihatan. Projek ini bermula pada 26 Februari 2018 dan adalah projek leasehold, memberikan stabiliti jangka panjang kepada pemilik rumah.

Untuk maklumat lanjut mengenai harga dan ketersediaan unit Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C, sila hubungi En. Aseri di nombor telefon 03-55262525 atau kunjungi alamat pejabat mereka di:

Worldwide Holdings Berhad
Mercu Worldwide, No. 7, Persiaran Sukan,
Laman Seri Business Park, Seksyen 13,
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Jangan lepaskan peluang ini untuk memiliki rumah di lokasi yang diimpikan.

Contact Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor (LPHS) - Rumah Selangorku

Exploring Rumah Selangorku: Past, Current, and Future Projects

Current and Future Project from Worldwide Holdings

Pangsapuri Seri Seraya, Rumah Selangorku

Rumah Mampu Milik Pangsapuri Seri Seraya Jenis C Rumah Selangorku Own this affordable home Pangsapuri Seri Seraya Jenis C Rumah Selangorku for only RM205,000 from reputable developer Worldwide Holdings Berhad. This rumah mampu milik is...

Read More

Pengumuman Penting Dari Rumah Selangorku

Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) tidak pernah melantik mana-mana orang perseorangan, persatuan, pertubuhan mahupun syarikat untuk bertindak sebagai ejen bagi urusan permohonan dan penawaran Rumah Selangorku.

Semua permohonan Rumah Selangorku boleh dilakukan secara PERCUMA dan wajib dilakukan secara atas talian (online) SAHAJA melalui laman web https://ehartanah.lphs.gov.my. Bagi pemohon Warga Emas dan OKU boleh mendapatkan bantuan bagi melaksanakan pendaftaran daripada Pejabat ADUN / Pihak Pemaju / Ahli Keluarga terdekat.

Orang ramai diminta untuk sentiasa berwaspada dan dinasihatkan agar mendapatkan pengesahan segera daripada LPHS bagi sebarang keraguan mengenai urusan permohonan dan / atau penawaran Rumah Selangorku oleh mana-mana orang, persatuan, pertubuhan atau syarikat yang mendakwa bertindak sebagai ejen bagi pihak LPHS untuk mengelakkan kes penipuan yang akan menyebabkan kerugian.

Sekiranya terdapat mana-mana individu yang telah memohon Rumah Selangorku melalui ejen terlibat tanpa melalui LPHS, tindakan penguatkuasaan akan diambil oleh LPHS bagi menghalang sebarang urusan pengeluaran hakmilik strata rumah tersebut.

Garis Panduan Permohonan Rumah Selangorku Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Garis Panduan Permohonan Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

 • Pemohon Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C mestilah telah melepasi syarat kelayakan permohonan.
 • Selepas mendaftar, pemohon Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C hendaklah mengemaskini dan melengkapkan profil peribadi seperti yang dikehendaki.
 • Pemohon harus membuat pilihan projek yang dikehendaki berdasarkan pilihan jenis hartanah, daerah dan mukim.
 • Hanya permohonan yang LENGKAP sahaja boleh dihantar dan kemudian akan disemak dan diproses oleh pihak Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).
 • Sekiranya status pemohon telah DITAWARKAN RUMAH, maka pemohon perlu mengemukakan dokumen sokongan seperti berikut untuk proses selanjutnya:
  1. Salinan kad pengenalan pemohon dan pasangan;
  2. Salinan Surat Nikah/Daftar Perkahwinan/Surat Cerai/Sijil Kematian pasangan;
  3. Surat Pengesahan bujang daripada majikan atau Pesuruhjaya Sumpah sekiranya bekerja sendiri bagi pemohon yang belum berkahwin;
  4. Penyata gaji terkini atau pengesahan pendapatan daripada Pesuruhjaya Sumpah sekiranya bekerja sendiri;
  5. Surat akuan bersumpah daripada pesuruhjaya sumpah sekiranya pasangan tidak bekerja;
  6. Penyata KWSP (jika ada); dan
  7. Laporan dan rekod pemohon dan pasangan di Central Credit Reference Information System (CCRIS) atau CTOS yang menyatakan laporan dan rekod CCRIS.
 • Tempoh sah laku bagi setiap permohonan yang didaftarkan adalah selama 2 tahun. Selepas tempoh tersebut data permohonan yang masih dalam status SENARAI MENUNGGU akan dikeluarkan dari sistem dan pemohon perlu membuat permohonan baru sekiranya masih berminat untuk memohon RUMAH SELANGORKU.

Syarat Kelayakan Rumah Selangorku Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Adakah anda layak memohon membeli Rumah Selangorku Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C? Berikut adalah syarat-syarat utama kelayakan pemohon.

 1. Kewarganegaraan : Pemohon adalan warganegara Malaysia.
 2. Had Umur : Berumur 18 tahun dan ke atas pada tarikh pendaftaran.
 3. Pemilikan Rumah : Tidak memiliki sebarang jenis kediaman di Selangor.
 4. Had Pendapatan : Pendapatan bulanan seisi rumah (Pemohon dan Pasangan) tidak melebihi RM10,000.

Proses Permohonan Rumah Selangorku Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C

Anda ingin memohon Rumah Selangorku Pangsapuri Seri Musytari Subang Bestari Jenis C? Ketahui semua proses-proses berkaitannya;

 1. Pendaftaran Pengguna : Pengguna boleh melayari portal dan mendaftar sebagai pengguna.
 2. Hantar Permohonan : Pengguna boleh memilih projek hartanah dan hantar permohonan.
 3. Proses Kelulusan : Pemilihan akan dibuat oleh sistem dan diluluskan oleh jawatankuasa.
 4. Muat Naik Dokumen : Muat naik dokumen terpilih apabila tawaran diberikan.
 5. Surat Tawaran : Terima surat tawaran dan laksana proses pinjaman.
 6. Pindah Ke Kediaman : Pindah ke kediaman baru apabila hartanah siap dibangunkan.
error: