Rumah Mampu Milik D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

Rumah Mampu Milik D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor adalah pilihan idaman anda yang termanjur. Harga hanya RM270,000 adalah harga terbaik untuk anda miliki untuk tinggal serta-merta bersama kemudahan asas yang lengkap. Kami mengalu-alukan anda untuk berkunjung dan menyaksikan sendiri kenapa anda harus memilih kediaman komersil ini!

D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor
D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor Quick Fact

Selangor

Location : Sg. Buloh

Rm 270,000*

*Price from

Ask Developer

Units Available

Rumah Selangorku

D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

About The Property : D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

Property Name

D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

Property Type

Rumah Mampu Milik Service Apartment

Units on Sale

Ask Developer

Built-up area

Ask developer.

Selling Price

RM 270,000*

* Prices are subject to change
** Concept design illustrations depend on permission from Local Authorities

Property Description

Pangsapuri Perkhidmatan D Vervain Residences di Sungai Buluh, Petaling, Selangor Darul Ehsan menawarkan kediaman mampu milik yang luar biasa. Dengan konsep komersial mampu milik, kompleks ini memancarkan keanggunan dan keselesaan. Pembinaan projek bermula pada 3 November 2020 dengan status pajakan Freehold, memberikan kestabilan harta tanah jangka panjang kepada pemilik.

Project Commencement Date

3 November 2020

Land Status

Freehold

Location & Accessibility

Lokasi yang strategik memberikan akses yang mudah ke perkhidmatan awam, sekolah, pusat membeli-belah, dan kemudahan lain. Pengurusan oleh Pihak Berkuasa Tempatan adalah cemerlang, memastikan keselesaan dan keamanan penduduk. D Vervain Residences adalah peluang terbaik untuk memiliki kediaman impian dengan harga yang berpatutan. Jangan lepaskan peluang ini dan hubungi kami untuk maklumat lanjut.

https://ehartanah.lphs.gov.my

Ulasan D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

D Vervain Residences Service Apartment adalah pilihan terbaik untuk kediaman mampu milik. Rekabentuk moden dan kualiti tinggi yang ditawarkan oleh kompleks ini menarik hati. Terletak di lokasi yang strategik di Sg. Buloh Selangor, memudahkan akses kepada perkhidmatan awam dan pusat membeli-belah. Harga yang berpatutan iaitu RM270,000 menjadikan pembelian ini amat berbaloi.

Dengan pelbagai kemudahan dalam kompleks ini, D Vervain Residences Service Apartment adalah pilihan yang bijak untuk sesiapa yang mencari rumah selesa dan praktikal dalam bajet mampu milik.

Ahmad Siregar Al-Haddad

Penjawat Awam

Contact Developer / Sales D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

Alamat pemaju untuk projek perumahan Rumah Selangorku D Vervain Residences Service Apartment di Selangor adalah seperti berikut:

MAKLUMAT PEMAJU: MOMENTUMACE SDN. BHD. Telefon: 03-89939911 Alamat: NO. 18, BLOCK 2, JALAN LINK, JALAN JALIL JAYA 2, 57000 KUALA LUMPUR, WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR.

Sila hubungi nombor telefon yang diberikan untuk maklumat lanjut atau lawati alamat di atas untuk melihat rumah mampu milik D Vervain Residences Service Apartment di Selangor.

Contact Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor (LPHS) - Rumah Selangorku

Pengumuman Penting Dari Rumah Selangorku

Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) tidak pernah melantik mana-mana orang perseorangan, persatuan, pertubuhan mahupun syarikat untuk bertindak sebagai ejen bagi urusan permohonan dan penawaran Rumah Selangorku.

Semua permohonan Rumah Selangorku boleh dilakukan secara PERCUMA dan wajib dilakukan secara atas talian (online) SAHAJA melalui laman web https://ehartanah.lphs.gov.my. Bagi pemohon Warga Emas dan OKU boleh mendapatkan bantuan bagi melaksanakan pendaftaran daripada Pejabat ADUN / Pihak Pemaju / Ahli Keluarga terdekat.

Orang ramai diminta untuk sentiasa berwaspada dan dinasihatkan agar mendapatkan pengesahan segera daripada LPHS bagi sebarang keraguan mengenai urusan permohonan dan / atau penawaran Rumah Selangorku oleh mana-mana orang, persatuan, pertubuhan atau syarikat yang mendakwa bertindak sebagai ejen bagi pihak LPHS untuk mengelakkan kes penipuan yang akan menyebabkan kerugian.

Sekiranya terdapat mana-mana individu yang telah memohon Rumah Selangorku melalui ejen terlibat tanpa melalui LPHS, tindakan penguatkuasaan akan diambil oleh LPHS bagi menghalang sebarang urusan pengeluaran hakmilik strata rumah tersebut.

Garis Panduan Permohonan Rumah Selangorku D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh

Garis Panduan Permohonan D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

 • Pemohon D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor mestilah telah melepasi syarat kelayakan permohonan.
 • Selepas mendaftar, pemohon D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor hendaklah mengemaskini dan melengkapkan profil peribadi seperti yang dikehendaki.
 • Pemohon harus membuat pilihan projek yang dikehendaki berdasarkan pilihan jenis hartanah, daerah dan mukim.
 • Hanya permohonan yang LENGKAP sahaja boleh dihantar dan kemudian akan disemak dan diproses oleh pihak Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).
 • Sekiranya status pemohon telah DITAWARKAN RUMAH, maka pemohon perlu mengemukakan dokumen sokongan seperti berikut untuk proses selanjutnya:
  1. Salinan kad pengenalan pemohon dan pasangan;
  2. Salinan Surat Nikah/Daftar Perkahwinan/Surat Cerai/Sijil Kematian pasangan;
  3. Surat Pengesahan bujang daripada majikan atau Pesuruhjaya Sumpah sekiranya bekerja sendiri bagi pemohon yang belum berkahwin;
  4. Penyata gaji terkini atau pengesahan pendapatan daripada Pesuruhjaya Sumpah sekiranya bekerja sendiri;
  5. Surat akuan bersumpah daripada pesuruhjaya sumpah sekiranya pasangan tidak bekerja;
  6. Penyata KWSP (jika ada); dan
  7. Laporan dan rekod pemohon dan pasangan di Central Credit Reference Information System (CCRIS) atau CTOS yang menyatakan laporan dan rekod CCRIS.
 • Tempoh sah laku bagi setiap permohonan yang didaftarkan adalah selama 2 tahun. Selepas tempoh tersebut data permohonan yang masih dalam status SENARAI MENUNGGU akan dikeluarkan dari sistem dan pemohon perlu membuat permohonan baru sekiranya masih berminat untuk memohon RUMAH SELANGORKU.

Syarat Kelayakan Rumah Selangorku D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

Adakah anda layak memohon membeli Rumah Selangorku D Vervain Residences Service Apartment di Sungai Buloh? Berikut adalah syarat-syarat utama kelayakan pemohon.

 1. Kewarganegaraan : Pemohon adalan warganegara Malaysia.
 2. Had Umur : Berumur 18 tahun dan ke atas pada tarikh pendaftaran.
 3. Pemilikan Rumah : Tidak memiliki sebarang jenis kediaman di Selangor.
 4. Had Pendapatan : Pendapatan bulanan seisi rumah (Pemohon dan Pasangan) tidak melebihi RM10,000.

Proses Permohonan Rumah Selangorku D Vervain Residences Service Apartment Sungai Buloh Selangor

Anda ingin memohon Rumah Selangorku D Vervain Residences Service Apartment yang terletak di Sungai Buloh Selangor? Ketahui semua proses-proses berkaitannya;

 1. Pendaftaran Pengguna : Pengguna boleh melayari portal dan mendaftar sebagai pengguna.
 2. Hantar Permohonan : Pengguna boleh memilih projek hartanah dan hantar permohonan.
 3. Proses Kelulusan : Pemilihan akan dibuat oleh sistem dan diluluskan oleh jawatankuasa.
 4. Muat Naik Dokumen : Muat naik dokumen terpilih apabila tawaran diberikan.
 5. Surat Tawaran : Terima surat tawaran dan laksana proses pinjaman.
 6. Pindah Ke Kediaman : Pindah ke kediaman baru apabila hartanah siap dibangunkan.
error: